[aws_search_form]
  • Anmeldelser
  • Prissammenligning
  • Anmeldelser
  • Dopingfrie prdoukter

CrossFit grips & Pull up grips

Ønsker du at skåne dine håndflader, når du dyrker CrossFit? Det er et problem for mange udøvere i sporten, at de de mange gentagelser i pullups og andre øvelser kan slide på håndfladen, give vabler og i værste tilfælde rive huden. Du kan med fordel begynde at bruge crossfit grips.

Når du laver øvelser som pull-ups med kip, eller toes-to-bar, så vil der opstå øget friktion på huden, der har kontakt med pull-up baren. 

Hvordan opstår hård hud ved pull-ups?

Hård hud opstår, når huden udsættes for højt tryk, f.eks. Hvis man laver dødløft og løfter tung vægt er der et stort pres på huden, der holder vægtstangen. En endnu større synder er friktion og det er ofte her man kommer i problemer med pull-ups. Der er både øget tryk på huden og friktion, der kan skabe vabler og hård hud på hænderne. 

Konkrete tips til hvordan du kan undgå vabler fra CrossFit:

  • Brug mindre kalk. Kalk i for store mængder kan give for meget greb.
  • Hold på pull-up baren med fingrene fremfor din håndflade. 
  • Hold dine vabler og hårde hud væk – Pas på hænderne. Brug f.eks. En pimpsten til at holde vabler og hård hud væk.

Køb CrossFit grips og undgå skader på hænderne 

Grips til CrossFit-træning er blevet utroligt populært, da det lader dig træne hårdt uden at få større problemer med vabler og hård hud, når du laver pull-ups. Med pull up grips kan du beskytte dine håndflader og sørge for du ikke skal gå glip af træning pga. Skader på hænderne.

Leder du efter Victory Grips i Danmark? Vi har samlet en liste med danske webshops, der sælger Victory Grips og lignende produkter.

Victory Grips 3 Finger


Victory Grips er blandt de meste kendte CrossFit Grips på markedet. Det er af høj kvalitet og har en stor fanskare i Danmark og udland.

JAW Pull-up Grips

Pull-up grips fra JAW er den billigere udgave, der nogenlunde kan det samme som Victpry Grips. JAW er et australsk brand, og produktet er også lavet i læder og ruskind.

Hvad er CrossFit grips?

Der findes flere mærker af crossfit grips, hvor Victory Grip var en af de første. Andre producenter, der også er relativt udbredt er Jaws, Bear Komplex og Versa Grips.

De fleste gode brands af CrossFit grips er lavet af læder, så man er sikker på at produktet er tilstrækkeligt slidstærkt, når det bruges mange timer i CrossFit boxen. Der findes også flere typer grips – Nogle grips har hul til 2 fingre og er smallere, andre har hul til 3 fingre og derfor bredere. 

Det gælder om at prøve sig frem og finde ud af hvad der fungerer bedst for dig.

De fleste vil opleve det føles mærkeligt, når de første begynder at bruge pullup grips, så det kræver noget øvelse at vænne sig til at bruge dem.

Hvordan skal CrossFit grips sidde?

CrossFIt atleten Nick Urankar forklarer meget godt i klippet herunder, hvordan du skal bruge dine CrossFit grips. Det er ikke meningen, at læderstykket skal folde i din hånd. Hvis den gør det er vi tilbage til grunden til man får hård hud i første omgang. Hvis læderen folder i håndfladen vil det skabe tryk og friktion på et bestemt område på hånden og vabler vil nemmere opstå.

Hvad er Victory Grips?

Manden bag victory grips er amerikanske Victor Pellegrino, der med en baggrund som gymnast og CrossFit udøver har stor erfaring med at lave øvelser, der kræver det korrekte greb. 

Alle produkterne fra Victory Grips er produceret i USA og det er en vigtig del af brandet, da de tager stolthed i at producere holdbare produkter af en god kvalitet i Iowa og Georgia.

Produkter fra Victory Grip er bla. Deres kendte Victory Grip Ruskind 3 Finger system, Victory Grips X2 og Victory Grip Tactical. Victory Grips bruges af topatleter i hele verdenen, hvilket er derfor netop dette mærke er blevet så populært.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar