Hvad er IF eller INTERMITTENT FASTING?
Intermittent Fasting er en måde at strukturere måltider og kost sammen, hvor man forholder sig fastende i en periode. Metoden er ikke fokuseret på, hvilke typer måltider man spiser, men mere hvornår disse måltider spises. En dansk oversættelse af Intermittent Fasting kunne være ’periodisk faste’. Det er vigtigt at pointere at Intermittent Fasting ikke er en kur, eller kostplan, men mere en anden rutine ift. kost og ernæring fremfor de traditionelle 3 måltider om dagen til morgen, middag og aften.
Der findes flere metoder, men de følgende tre er blandt de mest kendte.
16/8 METODEN
Her spiser du ikke morgenmad og spiser kun i løbet af 8 timer. Det kunne f.eks, være fra kl. 13 til kl. 21 om aftenen. Efter denne 8 timers periode, hvor du spiser har du efterfølgende en 16 timers periode, hvor du er fastende, dvs. ikke spiser.
EAT-STOP-EAT METODEN
Denne metode involverer at faste i 24 timer enten én eller to gange om ugen. Det vil sige man for eksempel spiser aftensmad også ikke spiser mad før næste dag samme tidspunkt.
5:2 DIÆTEN
Denne metode er meget kendt og tidligere meget kendt som ”5:2 kuren”. 5:2 diæten går ud på at kun spise 500-600 kalorier to dage om ugen, der ikke ligger opad hinanden. Det vil sige du spiser som du normalt vil undtagen to dage i ugen. Det kunne f.eks. være almindelig kost Mandag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Søndag også kun spiser 500-600 kalorier Tirsdag og Lørdag.