• Anmeldelser
  • Prissammenligning
  • 365 dages service
  • Dopingfrie prdoukter

Proteinpandekager

De fleste ved protein er vigtig i forhold til træning, men den evige protein shake kan blive ensformig og kedelig. Proteinpandekager er en lækker og nem afveksling til din proteinholdige kost.

Proteinpandekager er en lækker snack, som er sund samtidig med det er nemt at lave. Det smager godt, og er det er et udemærket supplement til en sund nærende kost, der trænger til en øget mængde protein. Lige som der er et utal af opskrifter på protein shakes, så findes der også et utal pandekageopskrifter – og proteinpandekager ligeså. Derfor ligner en ”almindelig” pandekages ingredienser også meget proteinpandekagers ingredienser. Dog er det ikke helt ligegyldigt hvilken proteinpulver du bruger, og derfor kan du med stor succes benytte en whey proteinpulver. Whey proteinpulver har en god smag og varianter med banan, chokolade eller vaniljesmag passer perfekt i proteinpandekager. Resten af ingredienserne er som sagt meget lig med ingredienserne i en ”almindelig” pandekage. Dog med det forbehold, at du ikke tilsætter den store mængde sukker, som man normalt tilsætter til klassiske pandekager.

proteinpandekager-med-sirup

Vi har lavet en lækker lille opskrift som både er sund og tilsat proteinpulver, så det dermed er en rigtig fin proteinkilde.

Ingredienser til proteinpandekager

  •  3-4 æg
  • 2 dl. Skummetmælk
  • ½ nip salt
  • 50 gram whey protein. E.l. andet proteinpulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2-2 ½ dl. Mandelmel, eller kokosmel (Affedtet mel)
  • Der kan med fordel tilæsttes en smule hvedemel, så proteinpandekagen bliver mere fast

Kan tilføjes alt efter lyst

  • Evt. 2 spsk. Sukrin
  • Evt. Blåbær, brombær, solbær, jordbær, kirsebær e.l.
  • Evt. 1-3 Bananer
  • Evt. 50-75 gram havregryn
  • Evt. 1 tsk. Vaniljepulver

Fremgangsmåde til proteinpandekager

Hvis du bruger banan, så start med at mos bananerne, og bland det sammen æg, mælk samt havregryn.

Bland derefter bagepulver, proteinpulver, salt, Sukrin og mandelmel (eller kokosmel) sammen. Vi bruger lidt hvedemel i vores opskrift, og det er også brugt i proteinpandekagerne på billederne. Det giver pandekagen en lidt mere traditionel konsistens, så den ikke bliver alt for luftig.

Bland lidt efter lidt melblandingen med bananmosen i din skål. Tilsæt også æg i denne mv. Rør, eller pisk indtil der ikke er flere store klumper i dejen til dine lækre proteinpandekager.

Varm din pande godt op til middel / høj varm alt efter hvordan du kan lide dine proteinpandekager. Brug ½ dl. mål eller en stor ske til at hælde pandekagedejen på panden alt efter hvor store proteinpandekager du vil have. Tilføj evt. pandekagedejen af to gange. Giv dem 2- min på hver side.

Servér med proteinpandekagerne med akaciehonning, sirup, eller en slags bær alt efter hvad du godt kan lide en lørdag morgen.

Skriv en kommentar