[aws_search_form]
  • Anmeldelser
  • Prissammenligning
  • Anmeldelser
  • Dopingfrie prdoukter

Nå nye højder med vægtløftersko til damer

De sko, som mænd bruger til at styrketræne med, kan kvinder som regel også bruge. Der er dog ofte præferencer hos damer i forhold til, hvordan vægtløfterskoene skal tage sig ud. Der skal være forskel i modeller og farver, og helt ærligt; hvor fedt er det ikke lige med de bedste vægtløftersko i din yndlingsfarve?

Funktionen af vægtløftersko til kvinder adskiller sig ikke fra de modeller, der produceres til mænd. Skoene sikrer på samme måde, at dine fødder og generelle position stabiliseres. På baggrund af den ophøjede hæl kan du nå nye højder og nye personlige rekorder, når du tager skridtet videre med de rigtige vægtløftningssko.

Vi har kigget lidt nærmere på de forskellige modeller, der findes til kvinder og gået i dybden med, hvad fordelene er ved de forskellige modeller. Følg med her på siden, hvis du er nysgerrig på, hvordan din træning kan effektiveres med vægtløftersko.

Kvinders vægtløftesko – stabilisering til dine vægtløft

Uanset om du træner crossfit, styrketræning eller forskellige typer af OL løft, så er de rigtige sko din vej til bedre resultater. Med skoene sikrer du et stabilt grundlag, så forhøjningen af dine fødder medfører, at dine knæ positioneres fordelagtigt – på den måde kan du bruge mere muskelmasse omkring knæene og derfor løfte tungere.

Sko skal sidde tæt på din fod og støtte ved hjælp af den forhøjede høj, den tætsiddende pasform og remmen, der går over mellemfoden. Vægtløftersko til damer har de samme fordele som dem, der produceres til mænd; hårdt hælunderlag og let konstruktion, som støtter både ankel og fod under træning.

Kropsbygning og løftestil har betydning for valg af sko

Selvom der er mange, der forløbet manglende smidighed, kan en vægtløftesko til damer hjælpe, hvis du også har en kropsbygning eller en løftestil, der favoriserer en forhøjning under hælen.

Kvinder med lange lårben eller høje kvinder kan have tendens til at krumme i lænden eller løfte hælen i et squat, hvis de ikke har tilstrækkelig støtte i form af en VL sko. Derfor kan vi anbefale alle, der ønsker mere af deres træning at kigge nærmere på vægtløftersko.

Test din løftestil

For at finde de helt rigtige vægtløftesko er det en god idé at være bevidst om, hvilken løftestil man har. Hvis du ikke ved, hvordan du løfter, kan du nemt tjekke det sådan her:

  • Foretag et squat i en almindelig sko uden forhøjet hæl (gerne et front squat).
  • Forsøg at bevæge lårbenet i en parallel stilling med gulvoverfladen.
  • Se om du kan få baglåret til at røre din læg.

Hvis du udfører front squat, og du har tendens til at løfte dine hæle, har svært ved at holde stangen eller krummer i lænden – så har du hårdt brug for at se dig om efter kvinders vægtløftesko. Vi vil dog gøre opmærksom på, at vægtløftersko er fordelagtig uanset løftestil, men kan især hjælpe dig, der oplever de nævnte udfordringer.

Køb vægtløftesko til damer og begynd at løfte tungere og bedre allerede fra næste træningssession.