[aws_search_form]
  • Anmeldelser
  • Prissammenligning
  • Anmeldelser
  • Dopingfrie prdoukter

Få det optimale ud af din styrketræning med vægtløftersko

Hvis du styrketræner, er det vigtigt med det rigtige udstyr. Som alle andre sportsgrene gør det rigtige udstyr en kæmpestor forskel. Under styrketræning, vægtløftning eller squat får du mere styrke og større forudsætninger for den gode teknik med vægtløftningssko.

Denne artikel indeholder affiliate links

Udformningen af VL skoen, som vægtløftere også kalder vægtløftersko, giver dig en større stabilitet, så din fod er optimalt støttet til de bevægelser, du foretager dig under en styrketræning. Til styrkeløft er skoen derfor en nødvendighed at have – både hvis du dyrker crossfit, vægtløftning eller bodybuilding.

I mange fitnesscentre ser man, at folk benytter løbesko i deres styrketræning, som ikke støtter optimalt, hvis man er vægtløfter og/eller styrkeløfter. Det er selvfølgelig klart, at der er forskel på, om man træner til konkurrence eller for at styrke sig selv, men ønsker du at få det maksimale ud af din styrketræning, kan vi klart anbefale dig styrkeløft sko. Og køber du vægtløftersko på tilbud, kan du for færre midler få endnu mere ud af din træning.

Hvad er vægtløftersko?

Vægtløftning er en svær disciplin at meste, og derfor er der også mange skader, du kan påføre dig selv, hvis du ikke har det rigtige udstyr til vægtløftning. Skoen er udformet efter bedst støtte, når du styrketræner, og derfor vil du opleve, at du kan løfte tungere med VL sko.

Skoene er derfor også kendt som squatsko, fordi det ofte er i øvelser som squat, at vægt- og styrkeløftere bruger skoene. Vægtløftningssko er ikke kun sko til squat, men bruges af øvede styrkeløftere inden for forskellige typer af OL løft som f.eks. Snatch, Clean og Jerk.

En VL sko til styrkeløft bidrager til, at du bedre kan udføre dine styrkeøvelser. Det betyder helt konkret, at du får et mere sikkert fundament, så din teknik bliver stabiliseret og overordnet meget bedre. Det stabile grundlag kommer af, at skoene er formet, så dine ankler får optimal støtte. Bedre stabilitet, bedre øvelser – og større udbytte af træningen.

adidas adipower vægtløftersko


Vægt: 460 g
Hælhøjde: 20,1 mm

Vægtløftersko er helt flade og har en hævet hæl – hvorfor?

Du kan kende skoen på den flade struktur og den forhøjede hæl. Hævelsen i hælen gør, at du er bedre positioneret på baggrund af den vinkel, som skoen tilfører. Du får altså en konstruktion, der giver dig større mulighed for tungere og teknisk bedre løft.

Skoens flade struktur og hævede hæl giver dig en flade mellem foden og gulvet, som ofte er hård, så den støtter både fodled og ankel. For at yde optimal støtte er skoen derfor nødt til have mindst mulig kompression, fordi så ville du miste en stor del af styrken i dit løft.

Den forhøjede hæl, remmen på mellemfoden og den flade struktur sikrer, at dine fødder og kontakten til gulvet er stabiliseret – og du er derfor helt klar til at løfte sikkert og tungt.

Hvordan skal skoen sidde på din fod?

Noget af det vigtigste er naturligvis, at skoen sidder godt på din fod – ligesom andre sko. Det vigtige er her, at du ikke vælger et par sko, som sidder for løst eller for stramt. Skoene skal sidde godt til, så der er mulighed for optimal støtte, men prøv eventuelt skoene på, når du har varme fødder, så de ikke bliver for små.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om vægtløftersko

Vi har forsøgt at lave en samling af de spørgsmål, der ofte bliver stillet, når man snakker vægtløftningssko.

Hvad er fordelene ved vægtløftningssko?
Den helt klare fordel er, at du får stabiliseret dit grundlag og dine fødder, som er en stor del af selve vægtløftningen. Med optimal støtte kan du ikke kun løfte tungere, men også bedre. Du vil opleve en forbedret teknik med de rigtige sko til vægtløftning.

Hvilke øvelser kan man bruge vægtløftningssko til?
Vægtløftersko bruges inden for forskellige typer af olympiske løft. Det kan være alt lige fra Squat til Snatch, Clean eller Jerk og meget mere.

Er det snyd at bruge vægtløftningssko?
Vi forstår godt, at nogle kan komme til at tænke, at det er snyd at bruge vægtløftersko. Til det spørgsmål kan vi kun svare: ville det blive set som snyd, at en professionel fodboldspiller havde de rigtige fodboldsko på under en kamp? Nej, det er ikke snyd at bruge udstyr, der støtter eller stabiliserer din performance.

Kan man squatte i vægtløftningssko?
Der er mange forskellige sko, der bliver brugt til at squatte i. Vægtløftersko giver dig den stabilitet, du har brug for til at kunne squatte dybere og bedre. En stabil holdning er helt udgangspunktet for squats, så derfor er der kun fordele ved at bruge sko, der støtter op om teknikken.

Kan man lave dødløft i vægtløftersko?
Ja og nej, men vi læner mod nej.
For at effektivt kunne lave dødløft foretrækker nogle at bruge en VL sko. Vægtløftersko bliver ofte betegnet som squatsko, men det er ikke ensbetydende med, at de kun kan bruges til at squatte. Nogle vægtløftere bruger vægtløftersko til dødløft, men det er ikke for alle.

Du kan have nogle issues med hvordan dit tyngdepunkt er ud fra vægtstangen og du kan komme længere væk fra vægtstangen, hvilket vil gøre løftet mere akavet og du vil ikke kunne løfte lige så meget da vægtstangen ikke kan “trækkes” op i en ret linje.

Så nej, det anbefales ikke at købe vægtløftersko til dødløft. For de fleste mennesker er den ideelle sko til dødløft en flad sko med god ankelstøtte og skridsikkerhed. F.eks. et par Converse Chuck Taylor sko.

Hvis du er i tvivl om hvad, der vil fungere for dig kan du starte med at prøve at lave et dødløft med vægtskiver under hælene for at mærke om du vil kunne løfte mere, eller mindre.

Kan vægtløftersko bruges til crossfit?
Vi vil sige, at det korte svar er ja. Vi vil også anbefale dig at bruge modeller, som har det bedste fra begge verdener, hvis du gerne vil undgå at skifte sko i løbet af en træning. Her kan vi f.eks. anbefale dig at kigge nærmere på modeller fra Inov-8, Reebok og lignende.

Hvilke sko er bedst til vægtløftning?
Der er flere modeller inden for VL sko, der gør en stor forskel i træningen. Vi har haft svært ved at skulle vælge en specifik model, men vi kan anbefale dig at kigge nærmere på vægtløftersko i forskellige modeller fra Adidas, Inov-8, Reebok og Nike. Vores overordnede råd er, at du beslutter dig for, om vægtløfterskoen skal være med eller uden hæl. Her vil vi altid anbefale at vælge en sko med hæl, da stabiliteten netop øges på baggrund af forhøjningen i hælen.

Gør vægtløftersko en forskel i din træning?
Uden tvivl. Vi kan kun anbefale dig at prøve et par og hurtigt fornemme, hvordan du kan løfte mere vægt og endnu hurtigere blive stærkere.